Βιογραφικό ιατρού

Ιωάννης Μπανιώτης

Ο Ιωάννης Μπανιώτης είναι ιατρός, ειδικός παθολόγος με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση του νομού Πέλλας, όπου και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 1990. Από το 1991 έως και το 1997 φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου. Το 1999 ολοκλήρωσε την θητεία του στο αγροτικό ιατρείο Άσπρου στον νομό Πέλλας. Από το 2001 έως το 2006 στα πλαίσια της εξειδίκευσης του στην ειδική παθολογία, για δύο έτη αρχικά στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Γιαννιτσών και για τρια έτη στη συνέχεια στο Γ.Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», λαμβάνει την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου. Παράλληλα μετεκπαιδεύεται για δύο έτη στο διαβητολογικό ιατρείο της Β’ Παθολογικής Κλινικής.

Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία 63, πολύ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε όλους όσους ζητούν υπεύθυνη και επιστημονική γνώμη, συνδυασμένη με ανθρωποκεντρική διάθεση.

Το διάστημα 2008-2010 εκπαιδεύτηκε στον ιατρικό βελονισμό και έλαβε μετά από εξετάσεις την πιστοποίηση άσκησης το 2010.  Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε στο Hospital of Acupuncture and Moxibustion στο Πεκίνο καθώς και στην China Academy of Chinese Medical Sciences. Το 2010 ιδρύει το Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού , το οποίο συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με το παθολογικό ιατρείο και καλύπτει μέσα από το πρίσμα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, ένα μεγάλο πλήθος ασθενειών.

Από το 2007 έως το 2013 παρείχε τις υπηρεσίες του ως ειδικός παθολόγος στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού της Θεσσαλονίκης, ως ελεγκτής ιατρός στο ΝΑΤ, στο ταμείο ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές της πόλης.

Από το 2015 εώς σήμερα καλύπτει εθελοντικά τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας και παρέχοντας τις υπηρεσίες του στην ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων. 

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων εσωτερικόυ και εξωτερικού.

Ο ιατρός είναι μέλος της ιατρικής εταιρείας παθολογίας και άλλων ιατρικών εταιρειών.

Στο παθολογικό ιατρείο καλύπτεται όλο το φάσμα των παθήσεων της Εσωτερικής Παθολογίας. Παράλληλα, η πολυετής εξειδίκευση στον τομέα του σακχαρώδους διαβήτη, της αρτηριακής υπέρτασης και των διαταραχών του μεταβολισμού (παχυσαρκία,υπερλιπιδαιμία) μας καθιστά πολύτιμους βοηθούς στην θεραπεία των ασθενών μας.

velonismos-thessaloniki

Εγνατία 63, Τ.Κ. 54631 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310282400
Email: info@baniotis.gr
Δείτε μας στον χάρτη

Μενού